Myślicie o kupnie Jęczmienia i Chlorelli, ale nie wiecie dokładnie, czego od nich oczekiwać?
Chętnie udzielimy Wam informacji, które na początku mogą być dla Was ważne.
Spisaliśmy 10 najczęstszych pytań, jakie słyszymy w związku z Zieloną Żywnością.
Twoje ciało zacznie się oczyszczać, poprawi się trawienie, odporność, przyspieszy regeneracja i nasilą się procesy samoleczenia w Twoim organizmie. Codzienne spożycie Jęczmienia i Chlorelli oznacza wyraźną poprawę jadłospisu, co jest korzystne dla ciała na wielu poziomach. Dzięki oczyszczeniu organizmu i usunięciu z niego substancji obciążających możesz na początku odczuć tzw. reakcję detoksykacyjną. Zwykle występuje zmiana częstości wypróżnień, większe zapotrzebowanie na odpoczynek, a niekiedy tymczasowe pogorszenie przewlekłych dolegliwości zdrowotnych. W istocie objawy te nie różnią się od oczyszczania przebiegającego przy różnych kuracjach detoksykacyjnych i zmianach sposobu odżywiania. Aby zapewnić komfortowy przebieg procesu, dobrze jest zwiększać dawkę Zielonej Żywności stopniowo.
Ktoś poczuje się wyraźnie lepiej już w pierwszych tygodniach spożywania, ktoś inny odczuje wyraźną poprawę po dłuższym czasie. Ważną rolę odgrywa dotychczasowy sposób życia, aktualne choroby i inne indywidualne czynniki. Zielona Żywność jest zawsze korzystna dla ciała. Pojawienie się wyraźnej poprawy w przypadku chorób przewlekłych wymaga jednak zwykłe więcej czasu.
Lista jest naprawdę długa. Pomaga w detoksykacji, poprawia trawienie, redukuje zgagę, wzdęcia, biegunki i skurcze przewodu pokarmowego. Poza tym obniża poziom cholesterolu, wspomaga tworzenie krwi, pomaga utrzymać równowagą hormonalną i inicjuje procesy samoleczenia w przypadku bardzo wielu najróżniejszych chorób. Ogólnie mają działania adaptogenne - wartości w naszym ciele, które są zbyt niskie, rosną, i odwrotnie. Wyraźną korzyścią jest ograniczenie przewlekłej reakcji stresowej w ciele, przyspieszenie procesów regeneracyjnych, poprawa jakości snu i ogólne zwiększenie wydolności organizmu.
Zalecana profilaktyczna dawka dzienna Chlorelli dla osoby dorosłej to 20 tabletek. Przy zwiększonym obciążeniu organizmu (fizycznym i psychicznym) oraz podczas leczenia choroby w stanie ostrym lub przewlekłym sprawdza się zwiększenie dawki. W przypadku jęczmienia dzienna dawka wynosi 5 gramów dziennie, zaś przy zwiększonym obciążeniu organizmu można dawkę zwiększyć. Oba zielone produkty żywnościowe można spożywać zarówno jednocześnie, jak i oddzielnie. Można je spożyć w jednej dawce albo w dawkach podzielonych w ciągu dnia.
Dawkę docelową i tempo jej zwiększania należy skonsultować ze swoim doradcą - tel. 735 250 005.
W rozwiązaniu tego problemu pomoże zarówno Chlorella, jak i Jęczmień. Dzięki wysokiej zawartości błonnika łatwiej przezwyciężysz apetyt na coś słodkiego. Wysoka zawartość cukrów złożonych podniesie z kolei poziom cukru we krwi i zapobiegnie jego wahaniom. Poprawi się metabolizm, a ciało będzie odkładać mniej tłuszczu. Kilogramy spadną także dzięki oczyszczeniu jelit i odprowadzeniu nadmiaru wody z tkanek.
Tak, Zieloną Żywność jest bezpieczna i odpowiednia dla dzieci. Sprawdzi się ona w zapobieganiu i leczeniu wielu chorób, tak samo jak u dorosłych. .U dzieci poprawi odporność, trawienie, nastrój i ogólną kondycję. Jęczmień i Chlorella skutecznie równoważą złe nawyki, jakie obciążają na co dzień dzieci. Zachęcenie dzieci do codziennego spożycia Zielonej Żywności oznacza wytworzenie u nich bardzo pożytecznego, zdrowego nawyku w okresie dzieciństwa, dojrzewania i na przyszłość.
Oczywiście. Zielona Żywność jest bardzo zdrowa, dlatego jest wskazana przy jakimkolwiek trwającym leczeniu. Ważne jest jednak zachowanie godzinnej przerwy między Chlorellą a lekami, które są przyjmowane doustnie.
Oczywiście. Twoje ciało z pewnością doceni zdrową żywność. Jęczmień i Chlorella Green Ways to czysta i wysokiej jakości żywność, można ją jeść stale bez względu na wiek i stan zdrowia.
Zielona Żywność Green Ways nie zawiera glutenu (posiada certyfikat Gluten Free). Jest zatem odpowiednia i bezpieczna także dla osób cierpiących na celiakię.
Oczywiście. Spożywanie Zielonej Żywności w tym okresie będzie procentować nie tylko w przypadku ciężarnej kobiety, ale też dziecka. Zielona Żywność dostarcza przeciwutleniaczy, witamin, żelaza, magnezu, kwasu foliowego i innych kluczowych substancji odżywczych ważnych dla zdrowego rozwoju dziecka i lepszego przebiegu ciąży. Dzięki Chlorelli dodatkowo wyraźnie zmniejszy się przenikanie substancji chemicznych przez łożysko. U kobiety Zielona Żywność zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy ciążowej i wystąpienia innych powikłań, a ciało jest lepiej przygotowane do porodu. U dziecka Zielona Żywność wspiera optymalny wzrost, zmniejsza ryzyko powstania wad rozwojowych i przyczynia się do poprawy jego odporności.