To prawdziwy, najlepszej jakości ciemnozielony wyciąg z młodej trawy jęczmiennej, która nie wytworzyła jeszcze tzw.”kolanka”, a tym samym nie zawiera glutenu. Sam ekstrakt uzyskiwany jest z wyciśniętego z kilkudniowych trawek jęczmiennych soku.
Bio Jęczmień nie zawiera żadnych domieszek, jest czystym, naturalnym produktem. Rośliny są zbierane w okresie największej witalności, gdy wysysają olbrzymie ilości substancji odżywczych wprost z ziemi, wody, powietrza i słońca. Wysuszony sok z jęczmienia nie zawiera glutenu, nie jest pasteryzowany i jest maksymalnie wchłanialny.
Zawarte w Jęczmieniu enzymy uczestniczą w wielu procesach chemicznych. Biorą na przykład udział w rozkładaniu pokarmu,
w metabolizmie tłuszczów, a także chronią przed wolnymi rodnikami.
Dzięki wyjątkowemu składowi i efektowi synergii występujących w zielonym Jęczmieniu substancji, pomaga on w profilaktyce
i leczeniu różnych chorób.
Sok z młodego jęczmienia:
Ponadto zielony Jęczmień zawiera znaczną ilość chlorofilu, polifenoli i innych biologicznie czynnych substancji o
dowiedzionym, korzystnym wpływie na zdrowie.
Młodzieńczy, roślinny organizm jest zbierany w okresie swojego rozkwitu. Przetwarzany jest w chwili gdy zdążył już
zaczerpnąć ogromną ilość substancji odżywczych i energii z ziemi, wody, powietrza i słońca.
Te podstawowe elementy są naturalnie przetwarzane na witaminy, minerały, enzymy lub aminokwasy, które zawiera młody Jęczmień.
Sok z młodego jęczmienia zawiera więcej niż 20 enzymów. Zawiera również witaminy, które aktywują enzymy pomagające w zapobieganiu chorobom i stanom patologicznym. Sok z Jęczmienia zawiera między innymi:
Uprawiamy go w jednym z najczystszych miejsc naszej planety i zbieramy wtedy, gdy zawiera
największą ilość substancji odżywczych, korzystnych dla organizmu człowieka.
Bio Jęczmień nie zawiera żadnych domieszek, jest czystym, naturalnym produktem.
Rośliny są zbierane w okresie największej witalności, gdy wysysają olbrzymie ilości substancji
odżywczych wprost z ziemi, wody, powietrza i słońca. Wysuszony sok z jęczmienia nie zawiera glutenu,
nie jest pasteryzowany i jest maksymalnie wchłanialny.
Z zebranych w ten sposób młodych listków wytłaczamy sok. Suszymy go specjalną metodą tak,
aby zawartość składników odżywczych pozostała jak największa.
Dzięki temu nasz Jęczmień zawiera wiele ważnych witamin na przykład witaminy: A, B2, B6, K2 i inne.
Posiada minerały takie jak potas, magnez czy żelazo, a także przeciwutleniacze, które wzmacniają
naturalny potencjał i rozwój ciała człowieka.
Zielone na zdrowie! Wyciąg z jęczmienia przynosi ulgę w wielu chorobach. Działa prewencyjnie
przeciwko odkładaniu się cholesterolu na ściankach naczyń, niweluje niedokrwistość (anemię),
jest skuteczny w leczeniu nieżytu żołądka, chorób wrzodowych i zapalenia trzustki.
Natomiast chlorella usuwa z naszego organizmu bardzo szkodliwe toksyny, które codziennie sobie
aplikujemy (kosmetyki, przetworzone jedzenie, zatruta woda i powietrze).
Każdy organizm zdolny jest do samoleczenia, jednak ludzie nie dostarczają mu prawdziwych substancji odżywczych,
budulca, dzięki któremu tworzyłby nowe, zdrowe komórki.
Musimy pamiętać, że zarówno sok z jęczmienia jak i algi to niezwykłe, ale pokarmy. Naturalne,
roślinne pokarmy, które pomagają naszemu organizmowi osiągnąć stan zdrowia. Dają siłę do samoleczenia.
Zatrute chemią środowisko i złe jedzenie nie pozostawia naszym organizmom wyboru – żeby żyć muszą pobierać
substancje odżywcze z samych siebie…
Podajmy im źródło zdrowego pokarmu z którego będą mogły korzystać i nie zatruwajmy się chemicznymi lekarstwami bez potrzeby.
- Skuteczny przeciw zaparciom
Dobre jedzenie, dobry sen i dobre wypróżnianie są potrójnym barometrem zdrowia. Jeśli nie są w porządku, nadejdzie choroba.
Trwające długo zaparcia prowadzą do braku apetytu, bólów głowy, zawrotów i zaburzają sen.
Ofiara zaparcia ulega zmęczeniu i niestabilności psychicznej. Powtarzające się zaparcia u ludzi w wieku 40+ są
także skutkiem zmniejszonej ruchliwości jelita grubego i zmniejszonej sprawności całego ciała.
Aktywne składniki zielonego ekstraktu (przede wszystkim potas) wspierają ruch układu trawiennego i wzmacniają mięśnie
zwieracza odbytu.
Starsi ludzie i osoby z częściową niewydolnością żołądka i jelit mają problemy z błonnikiem w warzywach.
Prawdziwy sok z jęczmienia nie zawiera błonnika i stanowi dla nich znaczącą pomoc.
W przybliżeniu jedna czwarta kobiet cierpi na niedokrwistość albo ma do niej skłonności.
Wśród mężczyzn po pięćdziesiątce liczba anemików przewyższa nawet liczbę kobiet z niedokrwistością.
W ostatnim czasie niedokrwistość występuje także u chłopców w średnim wieku szkolnym.
Błędem jest mylenie symptomów z przeciążeniem.
Dlaczego przyjmowanie dużej ilości białek zwierzęcych powoduje, na przekór, częstsze występowanie niedokrwistości?
Do tworzenia krwi potrzebujemy jonów żelaza, miedzi, potasu, kwasu foliowego i białka.
Nawet produkty żywnościowe naturalnie bogate w witaminy niewiele dokonają, jeśli poddamy je obróbce cieplnej.
Witaminy niszczy się podczas gotowania czy smażenia, żelazo przemienia się w trudno wchłaniany tlenek.
Ponieważ prawdziwy sok z jęczmienia zawiera żelazo związane organicznie, jest ono natychmiast wchłaniane
w układzie trawiennym co wspomaga zwalczanie anemii.
W grupie myszy z rakiem, którym podawano ekstrakt z jęczmienia, doszło do zaskakująco pozytywnego przebiegu choroby.
Celem badań na myszach było stwierdzenie, który składnik wyciągu ma działanie przeciwrakowe.
Dlatego najlepsze, co możemy zrobić w walce ( i prewencji) z rakiem , jest wzmocnienie w nas samych owego wojownika.
W ten sposób doszło do odkrycia, że komórki rakowe skutecznie powstrzymuje rozpuszczone w wodzie białko
zawierające enzym SOD.
Zdumiewające działanie SOD zostało potwierdzone także w USA, gdzie enzym został w warunkach klinicznych podany
pacjentom z rakiem w celu zapobieżenia ubocznym skutkom radioterapii.
Najważniejszą właściwością w walce z rakiem jest wzmacniający i harmonizujący wpływ napojów z trawy na organizm jako taki.
Zielone napoje nie są lekiem likwidującym wirusy czy komórki rakowe.
Są wspaniałym pożywieniem wspierającym
jedynego prawdziwego wojownika – nasz organizm, a raczej nasz system immunologiczny.
Nauka może się zapracować w poszukiwaniu przeciwrakowych mechanizmów i substancji , a mimo to nie wytworzy nic tak
doskonałego jak to, co już stworzono do walki z rakiem – system immunologiczny.
Badania wykonane przez naukowców dowodzą, że chlorofil zawarty w obu produktach, oraz niezliczona ilość enzymów,
witamin i mikroelementów poprawia stan zdrowia i leczy z dolegliwości.
Japońscy, amerykańscy i czescy naukowcy od lat interesują się wpływem algi Chlorella i ekstraktu z młodego jęczmienia
na choroby cywilizacyjne.
Wyniki ich badań wskazują, że substancje fitoaktywne, ksantofile i chlorofil wpływają korzystnie nie tylko na leczenie
chorób cywilizacyjnych takich jak np RZS, ale osiągają doskonałe wyniki w leczeniu i wspomaganiu leczenia takich
chorób jak cukrzyca, arterioskleroza, choroba Parkinsona, przyspieszona demencja, rak piersi czy rak mózgu.
A jak wiadomo – zdrowie jest najważniejsze.
(Badania: Nakashima Y, Oshsawa I, Konishi F ; Chen BP,Wang HC; Merchand RE, Rice CD, Yoong HF)